Dortová forma - biskupský chlebíček
    • Dortová forma - biskupský chlebíček
    • Dortová forma - biskupský chlebíček

    Dortová forma - biskupský chlebíček

    Dortová forma se dnem - Biskupský chlebíček

    Dortová forma - biskupský chlebíček

    Tato forma je vyrobena z kvalitního pocínovaného plechu.

    Povrch formy je nutno chránit před mechanickým poškozením, proto při  pečení nepoužívejte kovové kuchyňské  pomůcky (pouze dřevěné nebo umělohmotné). Při použiží formy za studena použijte potravinářskou folii. Na mytí doporučujeme šetrnou houbu, nikdy nepoužívejte drátěnky ani písek na  nádobí a vždy důkladně vysušte.Forma je kónického tvaru.

    Výrobek je schválen státním zdavotním ústavem.

    Velikost: dno: 28 x 9,5cm , vršek: 30 x 11,5cm

    Recept: Na recept biskupský chlebíček potřebujeme tyto suroviny:

       • 80 g polohrubé mouky
       • 4 vejce
       • 80 g krystalového cukru
       • 150 g směsi sušeného ovoce a ořechů
       • máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy
       • oříšková nebo čokoládová poleva
    Recept biskupský chlebíček připravíme takto:

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přimícháme asi polovinu cukru. Postupně zašleháváme žloutky, vždy asi se třetinou mouky a třetinou zbylého cukru. Do takto připraveného těsta přidáme směs nadrobno nasekaného ovoce a oříšků a lehce promícháme. Těsto vlijeme do úzké vyšší formy, kterou předtím vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Upečený chlebíček necháme vychladnout a potom jej polijeme čokoládovou nebo oříškovou polevou. Zdroj:http://kucharka.cbmonitor.cz

    Felcman
    1535

    Datový list

    Materiál:
    Kov
    Barva:
    Stříbrná