Vyklápěcí formička - rakvička II - 1ks
    • Vyklápěcí formička - rakvička II - 1ks
    • Vyklápěcí formička - rakvička II - 1ks
    • Vyklápěcí formička - rakvička II - 1ks
    • Vyklápěcí formička - rakvička II - 1ks

    Vyklápěcí formička - rakvička II - 1ks

    Vyklápěcí formička - rakvička II - 1ks

    Vyklápěcí formička - rakvička II - 1ks

    Vyklápěcí formička na cukroví

    Formička na rakvičku z pocínovaného potravinářského plechu. Vhodné na cukroví, perníčky, potahové nebo modelovací hmoty. Použít se může také na nejedlé hmoty jako např. FIMO, hlína.

    Skladujte odděleně od nářadí používané na nejedlé materiály.

    Velikost: 10,5cm (hotová rakvička)

    Recept:

    Moučkový cukr 140 g
    Žloutek 9 ks
    Vejce 1 ks
    Pískový cukr 140 g
    Vanilkový cukr
    (Balíček)
    1 ks
    Tuk
    (Ztužený, na vymazání)
     
    Smetana ke šlehání 1/4 l

    Postup:

    Ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou pečlivě vymažeme formičky. V míse utřeme cukr se žloutky, vejcem a vanilkovým cukrem. Třeme tak dlouho, až je hmota téměř bílá, potom naplníme do poloviny připravené formičky (ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou formičky na rakvičky vymažeme). Naskládáme na plech a v předehřáté troubě zvolna pečeme. Nakonec jenom dosušíme. Upečené, téměř vychladlé rakvičky vyklopíme. Navrchu lehce prsty promáčkneme a naplníme ušlehanou smetanou.

    Zdroj:recepty.cz

    KHB
    0931

    Datový list

    Materiál:
    Kov
    Barva:
    Stříbrná
    Počet kusů:
    1